Bel ons voor persoonlijk advies bij uw events, feesten en bedrijfsuitjes op: 0475 - 484 750
Zoek artiesten,
bedrijven & activiteiten

Zoeken!

De openingsdans op je bruiloft
Uitgelicht

De openingsdans op je bruiloft

De openingsdans, iets waar vaak veel aandacht aan wordt besteed door het bruidspaar. Het is de eerste dans die jullie als getrouwd stel uitvoeren. Een dans die het feest opent en waar alle ogen op jullie gericht zijn.

Spectaculaire openingsdans
Jullie hebben er weken en misschien wel maanden lang naartoe gewerkt, lang nagedacht over het liedje en dan is eindelijk het moment daar. Van tevoren lopen jullie te ijsberen door de ruimte en zijn de zenuwen duidelijk aanwezig. In het hoofd herhalen jullie alle danspasjes nog een keer. De muziek is geregeld, een bruiloft DJ huren was een makkie vergeleken met het bestuderen van de openingsdans. Het is nu geheel aan jullie. Het moment waarop jullie moeten schitteren en alles uit de kast moeten halen. Oké, dit klinkt allemaal veel enger dan het in werkelijkheid is. Natuurlijk hebben jullie zenuwen, maar jullie hebben dit gerepeteerd en afgestemd met de DJ. Het is ook helemaal niet erg als jullie niet dansen zoals ze dat op het NK stijldansen doen. Het geeft juist iets aandoenlijks als het geheel op jullie eigen manier gaat. Maar welke dans ga je doen en hoe zoek je daar de goede muziek bij?

Welke openingsdans?
Jullie hebben elkaar het ja-woord gegeven en het is tijd om dat met al je vrienden en familie te vieren! Om het feest op een geweldige manier te openen, hebben jullie je in het zweet  gewerkt en een heuse choreografie neergezet. Dit zet de toon voor jullie huwelijksfeest. De DJ staat klaar met zijn drive-in show en de gasten staan met smart te wachten. Wat gaan jullie doen? Een sexy openingsdans á la Dirty Dancing? Of gaan jullie voor wat meer humor en kiezen jullie voor een mix tussen hiphop en stijldansen? Het is natuurlijk ook mogelijk om er een leuke flashmob van te maken en je vrienden en vriendinnen mee te laten doen met de openingsdans. Zolang het voor jullie een feestje is, is alles geoorloofd. Gaan jullie voor de wat traditionelere dansen, dan kom je al snel bij een tango, chachacha, Engelse walls, salsa of de foxtrot. Voor welke stijl jullie ook gaan, er is één ding dat zeker is: er hoort muziek bij! Zonder muziek geen openingsdans. Muziek is sowieso erg belangrijk op jullie bruiloft, dat zorgt er namelijk voor dat de juiste sfeer erin zit en dat iedereen met de voetjes van de vloer gaat. Zorg dus dat je een bruiloft DJ hebt die ervaring heeft en precies weet hoe hij jullie wensen moeten doorvertalen naar de dansvloer.

Muziek voor de openingsdans
Ieders muzieksmaak is natuurlijk anders. Het is dan ook belangrijk dat je voor muziek gaat die bij jullie past, ongeacht of jullie een tango of hiphop dans gaan doen. Er zijn oneindig veel nummers en het is begrijpelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Misschien hebben jullie een openingsdans met verschillende dansstijlen en moet er een mix komen van verschillende liedjes. Psound begrijpt hoe belangrijk de muziek is voor de openingsdans én voor de rest van het feest. Onze DJ’s zijn ervaren en kunnen jullie goed adviseren en helpen bij het uitzoeken van een nummer of bij het maken van een mix. Kijk op www.psound.nl voor meer informatie. Bij ons ben je in ieder geval verzekerd van 100% dansgarantie.