Bel ons voor persoonlijk advies bij uw events, feesten en bedrijfsuitjes op: 0475 - 484 750
Zoek artiesten,
bedrijven & activiteiten

Zoeken!

Over payrolling in de horeca
Uitgelicht

Over payrolling in de horeca

Payrolling is een fenomeen dat in de horeca eigenlijk al jaren wordt toegepast. Zeker tijdens tijden van economische crisis, is de vraag naar payrolling in de horeca erg toegenomen. Horeca payroll aanbieders hebben zich geheel op de horeca branche gespecialiseerd en kunnen horeca ondernemers daarmee erg goed ondersteunen.

Wat doet een payroll aanbieder?
Een payroll aanbieder neemt het juridisch werkgeverschap van een horeca ondernemer over. Een payroll aanbieder heeft dus meer verantwoordelijkheden dan alleen de loonadministratie. De medewerkers van een horeca bedrijf dat werkt met een payroll aanbieder komen op papier in dienst bij het payroll bedrijf. Vervolgens leent de horeca ondernemer als het ware de medewerkers van het payroll bedrijf.

Een payroll aanbieder draagt zorg voor het betalen van de salarissen, de loonheffingen, versturen van de loonstroken en jaaropgaven en het dragen van ziekterisico. Voor de horeca ondernemer betekend dit een stuk minder administratieve rompslomp en minder financiele risico’s. De horeca ondernemer zelf zal verantwoordelijk blijven voor zaken zoals P&O, werving en selectie, loopbaanbegeleiding en evaluatiegesprekken.

Horeca en Payroll
Payroll wordt veel toegepast in de horeca. Payrolling heeft verschillende voordelen die goed passen bij horeca ondernemers. Dat heeft met name te maken met het feit dat er in de horeca gemiddeld meer dan bij andere branches op flexibele basis gewerkt wordt. In horeca ondernemingen treden vaak mensen in- en uit dienst en worden oproepkrachten snel overgenomen als vaste werknemeres. Hierdoor is het aantal gewerkte uren per periode en hiermee dus ook het salaris dus erg verschillend. Daarnaast zijn de meeste horeca ondernemers ook liever bezig met gastheerschap dan het bijhouden van de administratie.

Door met payroll te werken kunnen horeca ondernemers makkelijker omgaan met de flexibele uren, dienstverbanden en loonbetalingen. Omdat de horeca CAO een dure pensioneregeling, SOHOR bijdragen en scholingsverplichtingen kent, spelen vele payroll aanbieders hier ook op in. Met payroll vallen medewerkers onder een uitzendkrachten CAO, wat ook een goede CAO met goede pensioenregelingen is. Het voordeel hiervan is echter dat er lagere kosten zijn en de werknemers een hoger netto loon kunnen krijgen.