Bel ons voor persoonlijk advies bij uw events, feesten en bedrijfsuitjes op: 0475 - 484 750
Zoek artiesten,
bedrijven & activiteiten

Zoeken!

Indische of Indonesische catering?
Uitgelicht

Indische of Indonesische catering?

Ben je op zoek naar een catering bedrijf voor een feest of evenement en is je smaak gevallen op Indonesische of Indische catering, dan zullen veel mensen denken dat beide vormen van catering het zelfde zijn. Ondanks dat er veel gelijkenissen zijn, is de Indonesische keuken niet hetzelfde als de Indische keuken.

De Indonesische keuken
Met de Indonesische keuken wordt de traditionele keuken uit Indonesië bedoeld. De Indonesische keuken is een erg uitgebreide en diverse keuken omdat Indonesië uit vele verschillende eilanden bestaat. In totaal zijn er 6000 bewoonde eilanden in Indonesië, waarbij er elk eiland verschilt in het gebruik van ingrediënten en kruiden. In sommige regio’s wordt er veel gebruik gemaakt van pepers en sambal, waar in andere eilanden juist zoet de boventoon heeft. Zo staat het eiland Sumatra bekend om zijn pittige gerechten en wordt er op Oost Java veel gebruik gemaakt van Javaanse bruine suiker, waardoor de gerechten veel zoeter van smaak zijn. Wanneer een catering bedrijf echte Indonesische catering aanbiedt, kan men dus erg diverse gerechten verwachten. Het kan zijn dat de cateraar invloeden van één bepaalde regio toepast op de gerechten, maar vaak worden gerechten uit verschillende regio’s gecombineerd. 

De Indische keuken
In de tijd van Nederlands-Indië is de Indische keuken ontstaan, waarbij zowel de Indonesische als de Chinees-Indonesische keuken samensmolt met de Europese keuken. De Indische keuken heeft zich ontwikkeld toen Europeanen in Indonesië lokale gerechten met Europese smaak bereidden. Natuurlijk vond deze ontwikkeling ook andersom plaats, waarbij Europese gerechten met lokale Indonesische gerechten klaargemaakt werden. Niet alleen de gerechten zijn typerend voor de Indische keuken, maar ook de manier waarop de gerechten geserveerd worden. Zo was Nasi Goreng oorspronkelijk in de Indonesische keuken een gerecht dat ‘s ochtends werd samengesteld van de restjes van de voorgaande avond. In de Indische keuken is Nasi Goreng echter een hoofdgerecht geworden. Bij Indische catering kun je veelal gerechten verwachten waar de meeste Nederlanders al bekend mee zijn zoals Babi Pangang en Saté.

Natuurlijk zijn er veel overeenkomsten tussen de Indische en Indonesische keuken omdat de Indische keuken een voortvloeisel is van de Indonesische keuken. Bij beide keukens wordt dan ook veel gebruik gemaakt van dezelfde kruiden zoals: djahé, kentjoer, laos, sereh en ketoembar. Knoflook, ui en sambal wordt bijna in elk gerecht gebruikt. Ook wordt er veel gebruik gemaakt ketjap en kokosmelk. 



Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie over cookies.

Cookies direct accepteren ›